Parkering og lading

Antall p-plasser: 375 P-plasser i parkeringshus. 170 P-plasser under torget med direkte tilgang til Meny.

Gratis parkering fra:

Hverdager

P-hus Storbyen kl. 14-20

P-hus Torget kl. 17-20

Lørdager

P-hus Storbyen kl. 12-18

P-hus Torget kl.15-18

Antall ladeplasser for elbil med normalladere (SB5-SB11): 2

Antall ladeplasser med hurtiglading for elbil: 4

 

Nå kan du hurtiglade elbilen på Storbyen

LADESTASJON: BKK Energitjenester har etablert et anlegg i parkeringshuset på Storbyen kjøpesenter. Nå skal de bygge en større stasjon på kjøpesenteret Stopp på Tunejordet. – Vil bli blant de beste i byen, sier driftssjef Kenny Baller ved Storbyen og Stopp. Det er Bjørnar Strømme og Kjell Omar Lopez i BKK Energitjenester som har holdt i prosjektet. Foto: Vetle Granath Magelssen/SA

 

Citycon og kraftselskapet BKK går sammen for å redusere Co₂-utslippet i Sarpsborg· 

– Vi er opptatt av Co2-avtrykket på senteret, og vi ønsker å ta et ansvar for å påvirke miljøet i riktig retning, forteller driftssjef ved Storbyen kjøpsenter, Kenny Baller, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Nye stasjoner

BKK Energitjenester AS, som er en aktiv tilrettelegger i overgangen til elektriske kjøretøy, har åpnet ny hurtigladestasjon i parkeringshuset på Storbyen kjøpesenter. De har inngått et samarbeid med Citycon, om å etablere hurtigladestasjoner ved sentrene til kjeden.

– Vi setter nå i drift et anlegg som er optimalt for senteret og elbilen, opplyser Bjørnar Strømme, prosjektleder i BKK Energitjenester AS, til SA.

Viktig brikke

Utslipp fra transportsektoren i Norge utgjør under 30 prosent av landets klimautslipp, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Strømme mener elektrifisering av transportsektoren er et viktig grep for et bedre klima.

– Ladestasjonene ved Storbyen og Stopp vil være en liten, men svært viktig brikke i denne sammenheng, påpeker prosjektleder Strømme overfor avisen.

Elbiler har tilgang til ladestasjoner i de fleste kommuner. Og i snitt deler 18 elbiler hvert allment tilgjengelige ladepunkt. Sarpsborg er blant de største i landet med hele ti pr ladepunkt.

TESTET UT: Hilde Johansen og datteren Alma fra Moss testet ut det nye hurtiglade-anlegget på Storbyen kjøpesenter. – Passet veldig fint, fordi jeg hadde glemt å lade i natt, sier Johansen fornøyd, som nesten hadde full tank på bilen etter en drøy halvtime. Foto: Vetle Granath Magelssen/SA

150 kW lynlader

Nå står altså et splitter nytt anlegg klart i parkeringshuset på Storbyen kjøpesenter. Ladestasjonen har naturlig alle pluggtyper og kan lade alle elbiler. De fire hurtigladerne er klare til bruk. BKK har samtidig montert en 150 kW lynlader. Det monteres også normalisere på senteret med en maks kapasitet på 22 kW.

– Med dette anlegget har vi et anlegg å bygge videre på i takt med utviklingen og framtiden, fastslår Kenny Baller og Bjørnar Strømme.

106 offentlige stasjoner

Stasjonen vil være et svært viktig supplement for alle som kjører elbil i Sarpsborg. I kommunen er det omtrent 106 offentlige ladeplasser per i dag.

– Av disse er det 20 hurtigladeplasser, hvor 10 av disse kun kan brukes av biler med merket Tesla, opplyser Lina Støen, kommunikasjonsrådgiver i Norsk elbilforening.

Tallene er basert på data i NOBIL

Bygger størst på Stopp

BKK har ladere over hele Sør-Norge og bygger kontinuerlig ut nye lokasjoner. Virksomheten planlegger også en større lokasjon på kjøpesenteret Stopp Tune på Tunejordet.

– Stopp senteret vil bli et av BKKs største ladeanlegg, som en av de aller største ladeaktørene i landet, poengterer Bjørnar Strømme.

Stopp på Tunejordet er et viktig knutepunkt, mener han og Kenny Baller, som også er driftssjef for Stopp-senteret. Det er en optimal lokasjon mener de, ettersom området er i vekst hva gjelder handel, og ikke minst nærheten til motorveien.

– Det er mye trafikk gjennom på Tunejordet. Det er en fin beliggenhet og næringsområde, sier Strømme og Baller.

NYE STASJONER: Det er etablert et nytt hurtiglade-anlegg på Storbyen kjøpesenter for elbil. Det som gjenstår er å merke opp båsene på nytt. Foto: Vetle Granath Magelssen/SA

 

Betydelig investering

Ladestasjonen på Tunejordet vil etableres i tilknytning til Wash World og Uno X-stasjonen som vil stå klart neste år.

Prosjektleder Strømme ser på Østfold som et viktig område for å kunne tilby større og bredere lokasjoner for effektiv lading.

– Per nå har vi 50 hurtigladere i Norge som rulles ut fortløpende, opplyser han.

Strømme ønsker ikke å kommentere hvor stor kostnad det har vært å etablere anlegget på Storbyen, men Kenny Baller er klar på at det er et større beløp.

– En betydelig investering, svarer Kenny Baller.