09-20 (09-18) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Pakk feriekofferten!

Pakk feriekofferten!

 

Blir det strandferie eller byferie på deg i år? Vi gir deg pakketipsene for sommerferien!

Planlegg

All pakking går lettere med god planlegging. Pakk etter værvarslingen, men vær forberedt på varierende temperaturer. Legg en plan for hvordan dagene skal fylles, og pakk det du trenger for de planlagte aktivitetene. Tenk antrekk når du pakker og velg gjerne plagg som kan brukes på flere måter, som for eksempel en lett sommerkjole med et par flipp-flopper og stråhatt på dagtid, og på kvelden med et par stiletter og fine smykker. Husk å sjekke passet i god tid før avreise!

Til reisen

Uansett om du skal reise langt eller kort er det enkelte ting som gjør reisen mer behagelig. Ha alltid med deg en bok, enten som lydbok eller en lett pocket, eller annen underholdning som tar liten plass i vesken. En oppblåsbar nakkestøtte og øyebind gjør det enklere å sove på turen. En frisk fuktighetsspray virker oppkvikkende på et dehydrert ansikt på flyreisen eller etter en lang dag i solen. Reisesyketabletter kan alltid være greit å ha i bakhånd, og det samme gjelder desinfiserende våtservietter.

Byferie – Pakk lett og praktisk!

En byferie har gjerne varighet over et par dager til opp imot en uke, og det er mye man skal rekke på kort tid ofte. Det kan derfor være greit å pakke kompakt og lett i en håndbagasje, så slipper du å sjekke inn bagasjen. Gode sko er et must på byferie. Ting skal oppleves og det skal traskes langt. Det kan være greit å ha med gnagsårplaster. Ta med deg en romslig veske med plass til alt du trenger for en lang dag med oppdagelsesferd, sånn som for eksempel en vannflaske, kart, kamera, solbriller og en ekstra genser. Kanskje er ryggsekk er å foretrekke?

Strandferie – Pakk komfortabelt!

Strandferien skal være avslappende og behagelig! Pakk luftige og lette plagg og sko. Kanskje trenger du ny bikini? En bredbremmet solhatt er deilig og svalende på varme soldager, i tillegg at den beskytter både ansikt og hår mot den sterke strålingen. Husk høy solfaktor. Det anbefales å bruke faktor 30 på kroppen og 50 i ansiktet i på dager med sterk sol. Husk å ta med deg en stor strandbag med plass til strandhåndkle, solkrem, bok og diverse annet du trenger for en dag med soling og bading.

God tur!

Publisert: 31.05.2016 10:30