09-20 (09-18) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Matpakke-favoritter

Fruktspyd

Alle barn liker frukt og kanskje enda mer når den er oppskjært. Del opp druer, banan, eple og jordbær, tre det på enkle trepinner og legg i matboksen. Det er både raskt, enkelt og en super måte å få i minsten frukt på.

Wraps

Hvorfor ikke bytte ut den kjedelige brødmaten med wraps? Her kan du bruke omtrent hva du vil av pålegg, det er kun fantasien setter grenser. Kalkunpålegg, smøreost og avokado er en sunn og kjempegod kombinasjon. Bruker du i tillegg grove wraps har du et spennende og fullgodt alternativ til den vanlige brødskiva.

Grove brunostmuffins

Grovbrød med brunost er en god, gammel klassiker i matboksen. Men, har du hørt om brunostmuffins? Hvis ikke bør du definitivt sjekke det ut. Det er et velkjent faktum at barn liker det aller meste som kommer i muffinsform, og med disse grove brunostmuffinsene i matboksen spiser de både sunt og godt på engang.

Tips: Lag dekorative og fristende isbiter til vannflaskene ved å putte frukt i isbitformene før du fyller de med vann. Blåbær, appelsin, jordbær og sitron gir isbitene og vannet en ekstra god og frisk smak.

 

Til 12 muffins, trenger du:

 

1 dl havregryn

½ dl vann

100-150 g brunost

1 ½ dl sammalt hvete, grov

2 ½ dl sammalt hvete, fin

2 ts bakepulver

50 g rapsolje

4 stk egg

400 g yogurt naturell

12 stk muffinsformer

 

Slik gjør du det:

 

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Legg havregryn i bløt i vann i ca. 5 minutter.
  3. Del brunost i små terninger
  4. Bland hvetemel, sammalt hvete og bakepulver i en bolle.
  5. Visp sammen egg, olje og yogurt. Tilsett melblandingen og rør godt.
  6. Rør inn havregryn og brunostbiter.
  7. Plasser muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne doble former, så holder muffinsene seg i formen. Fyll formene 2/3 fulle.
  8. Stek så muffinsene midt i stekeovnen i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

 

 

Tips: Bruk gjerne et muffinsbrett når du steker muffinsene. Da holder de seg faste og pene i fasongen.

 

Kilde: Matprat.no/Opplysningskontoret for brød og korn.

Publisert: 02.08.2017 10:43